Έδρα Σ.Ο. “Θωμάς Γεωργίου” & Σ.Ο.Α.

unnamed
Ο Σ.Ο. “Θωμάς Γεωργίου” δημιουργήθηκε το 2003 από μέλη του Σ.Ο. Αμπελοκήπων. Ο Θωμάς Γεωργίου ήταν ένας εκ των ιδρυτών και πρόεδρος του Σ.Ο.Α.
Από την ίδρυση του ομίλου έως και σήμερα, πρόεδρος είναι ο Αχιλλέας Μητσάκος με ιδιαίτερη προσφορά στους 2 συλλόγους ως ενεργός σκακιστής και προπονητής σκακιού.
Τα τελευταία 9 χρόνια συμμετέχει σε αγώνες ως μέλος της ομάδας του Σ.Ο. “Θωμάς Γεωργίου” και παράλληλα διδάσκει σκάκι στα παιδιά αλλά και σε ενήλικες στο Εντευκτήριο του Σ.Ο.Αμπελοκήπων και Σ.Ο. “Θωμάς Γεωργίου”, στην οδό Μακρυνίτσας 12-14, όπου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2014 συστεγάζονταν οι 2 όμιλοι.
Ο Αχιλλέας Μητσάκος ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομασπονδίας το 1966. Την περίοδο 1973-2000 έζησε στην Ισπανία όπου συμμετείχε σε πολλές σκακιστικές διοργανώσεις και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2005 εξακολουθεί να συμμετέχει σε διεθνή σκακιστικά τουρνουά που γίνονται στη χώρα μας.
Με δική του πρωτοβουλία, δημιουργήθηκε το ¨chess square” Σκακιστικό Εντευκτήριο, όπου μεταφέρθηκε η έδρα του Σ.Ο. “Θωμάς Γεωργίου”.
Μετά από 11 χρόνια συστέγασης με το Σ.Ο.Α. στην οδό Μακρυνίτσας 12-14, γίνεται η μεταφορά της έδρας του σωματείου στο Σκακιστικό Εντευκτήριο ¨chess square¨ Μακρυνίτσας 3 και Αρεταίου 19, σε ένα χώρο 130τμ που μόλις ανακαινίστηκε, με χωρητικότητα 80 ατόμων, για να φιλοξενήσει τις διοργανώσεις τουρνουά, σκακιστικών μαθημάτων και άλλων εκδηλώσεων των 2 συλλόγων.
Στις 9 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε και η έδρα του Σ.Ο.Α. στο σκακιστικό εντευκτήριο Chess Square.